PHYTAX

Diformulasikan Doktor Pakar. Membantu Kawal Gula & Sembuhkan Luka Dengan Pantas. Halal by JAKIM. Lulus KKM. Tinggi Anti Oksidan.
In Stock
Free Shipping
Add to Cart
DETAILS

ANDA PENGHIDAP DIABETES?

... DAN ANDA JUGA MENGHIDAP DARAH TINGGI, KOLESTROL TINGGI & STROK SERTA SEUMPAMANYA?

 

PASTINYA, sebagai seorang pesakit kencing manis, anda berkemungkinan sedang mengalami salah satu antara perkara-perkara yang dinyatakan di bawah...

 .

“Bacaan gula lebih 7.0 mmol hingga capai 20 lebih malahan tidak ada yang sampai takde bacaan”

“Asyik nak ke tandas je, Nak tidur malam pun tak lena”

“Kaki asyik kebas, kalau luka pun lambat sembuh dan kalau luka pun tak rasa apa-apa”

“Mata dah makin rabun, badan pula cepat letih dan sering sangat mengantuk”

“Dah try macam-macam ubat dan produk, sampai sekarang masih tak berkesan”

“Dah tak larat ambil Ubatan hospital, banyak sangat dah makan. Takde perubahan, boleh kontrol je"

"Buah pinggang pun dah makin hari semakin ada tanda-tanda nak rosak.. risau kalau kena dialisis!"

“Doktor pula makin naikkan Dos, mcm takde harapan nak pulih seperti sediakala... SEDIHNYA”

“LAST OPTION... doktor cakap ’Maaf, Jika tak ada perubahan Positif, kaki tuan/puan terpaksa kami potong!!'”

 

abis tu nak buat camner ni???

Rasa macam nak mati cepat pun ada.... Astaghfirullah al-'aziim…bawa mengucap bebanyak ye  …

Allah takkan uji kita diluar kemampuan kita, Cuma kita jangan terlalu mudah berputus asa...

 

INSYAALLAH HARAPAN ANDA MASIH ADA.. ADA SEBAB YANG TELAH ALLAH ATURKAN BAGAIMANA ANDA BOLEH MEMBACA TENTANG PHYTAX-Solusi Kencing Manis & 3Serangkai DISINI

 

Anda perlu yakin dan percaya bahawa setiap penyakit pasti ada ubatnya! Ini adalah sabda nabi junjungan kita!

 

Oleh itu, jom kita lihat apa kata mereka yang telah kami bantu dengan PHYTAX-Solusi Kencing Manis & 3 Serangkai

 

JARI KAKI TAK JADI POTONG

 

LUKA PESAKIT KENCING MANIS KRONIK KERING DALAM 6 HARI

 

DARAH TINGGI TURUN & KENCING MANIS PUN TURUN

 

DARAH TINGGI KEMBALI NORMAL

 

BUAH PINGGANG KRONIK KINI LEBIH SIHAT

 Penafian: Kesan dan Tempoh Pemulihan Selepas Penggunaan Adalah Berbeza Bagi Setiap Individu.

 

Ternyata kan? Penyakit kencing manis dan yang berkaitan dgn kencing manis ni insyaAllah boleh dirawat asalkan kena dengan caranya.  Ada beberapa protokol yang perlu anda patuhi jika nak rawat  penyakit kencing manis ni.

Kami bertuah kerana ada doktor perubatan inhouse yang telah berpengalaman dalam merawat beratus-ratus orang pesakit kencing manis semenjak berkhidmat di Hospital Pulau Pinang dan juga Klinik Swasta di Kuala Lumpur. Belian juga telah melancarkan PHYTAX-Solusi Kencing Manis sejak tahun 2015 lagi. Kami hanya berusaha untuk membantu dengan produk yang telah diformulasikan dengan teknologi yang diiktiraf dan mendapat Anugerah Nobel dan selebihnya segala kesembuhan hanya datang dari izin Allah.

 Untuk makluman anda semua, secara umumnya, penyakit kencing manis dapat digolongkan sebagai:

  • Diabetes jenis pertama (I) – juga dikenali sebagai diabetes bersandar insulin (IDDM – ‘Insulin Dependent Diabetes Mellitus’) atau diabetes awal remaja. Diabetes jenis I dicirikan dengan kegagalan penghasilan insulin oleh kelenjar pankreas. Biasanya, penghidap diabetes jenis pertama mula mendapat simtom penyakit semasa kanak-kanak atau remaja. Disebabkan oleh kegagalan penghasilan insulin semula jadi oleh badan, pesakit memerlukan suntikan insulin dari luar untuk pengawalan tahap glukosa darah. ni punca dia sebab masalah asid urik berlebihan dalam badan. Lama-kelamaan ianya akan berkumpul di sendi-sendi, kemudain akan mengeras serta membengkak dan dinamakan thopi. Kalau tak dikawal boleh jadi makin parah sehinggakan boleh menyerang buah pinggang. Jika dah serang buah pinggang semakin sukar dirawat
  • Diabetes jenis kedua (II) boleh disebabkan oleh kerintangan insulin (penurunan sensitiviti tisu badan terhadap insulin) dan/atau penghasilan insulin yang berkurangan. Diabetes jenis II, oleh kerana masih mempunyai sedikit sebanyak insulin dari pankreas, boleh dikawal secara pemantauan pangambilan makanan, pengurangan berat badan, bersenam, dan pengambilan ubat secara makan/suapan ( suntikan insulin diperlukan dalam keadaan tertentu sekiranya pengambilan ubat secara makan kurang berkesan atau memberi kesan samping serius kepada pesakit).

Bagi rawatan Diabetes Jenis pertama (I) dan Jenis Kedua (II) - rawatan adalah dimana pengakifan receptor insulin dengan Fitonutriens (Zat-zat buah-buahan) dan akan membuatkan receptor insulin ini kembali sensitif dan peka dengan kehadiran insulin. Disamping ini, dengan cell growth factor (faktor pembiakan sel) dan telomerase activator (pengaktif peremajaan sel) akan membantu pankreas untuk kembali berfungsi untuk menghasilkan insulin semulajadi yang berkualiti.

Dengan Ubatan hospital, bagi sakit kencing manis type 2 ini, ubat kencing manis yang doktor  berikan hanya ubat yang berfungsi mengawal paras gula sahaja. Ubat kencing manis yang berasaskan drug ini sebenarnya tidak langsung menghilangkan kencing manis, ianya hanya sekadar mengawal. Jika kita berhenti ambil, penyakit kencing manis PASTI naik tinggi semula !

Seperkara lagi yang anda perlu tahu,Ubatan hospital ini jika diamalkan untuk jangka masa yang panjang boleh membawa komplikasi yang lebih teruk seperti kegagalan buah pinggang, masalah batu karang, dan lain-lain.

Andaikata masalah semakin kronik, alternatif lain yang doktor lakukan adalah dengan memberi suntikan insulin kerana pankreas sudah semakin gagal berfungsi untuk mengeluarkan insulin. Cara ini melibatkan kos yang tinggi dan ianya langsung tidak akan dapat menyembuhkan sakit kencing manis anda.

 

RISIKO KOMPLIKASI KENCING MANIS JIKA TIDAK DIRAWAT SEGERA!

  • Mata kabur menyebabkan risiko buta
  • Kerosakan fungsi buah pinggang 
  • Serangan jantung
  • Tekanan darah tinggi
  • Angin ahmar, strok & penyakit saraf 
  • Disfungsi Ereksi (ED) / Mati Pucuk 
  • Risiko potong anggota badan seperti “kaki buruk" , potong jari ,dan sebagainya

 

AMARAN!

Jika anda terus berlengah dan  membiarkan paras gula dalam badan anda lebih tinggi dari paras normal, maka bersedialah anda untuk menerima penyakit-penyakit yang berpotensi seperti dinyatakan di atas.

 

Tahukah anda FAKTA ini?

3.6 juta daripada rakyat Malaysia termasuk anda menghidap kencing manis?

Sekali gus menjadikan Malaysia di antara negara paling ramai penghidap kencing manis. Anda juga termasuk dalam statistik ini! Angka ini sangat menakutkan kita. 

5.8 juta Rakyat Malaysia mengalami Tekanan Darah Tinggi.
6.2 juta mengalami tahap kolestrol tinggi.
90% individu berada dalam keadaan "separuh sihat".

Jadi...Bebaskan diri ANDA dari masalah ini.

 

 

       

 

Aduhh, betul-betul NGERI kalau baca berita-berita ni semua kan? Bayangkan kalau anda berada di tahap kronik(nauzubillah), PASTInya anda mahu ELAKKANNYA.

 

APAKAH PHYTAX?

Pengasas Eskayvie, Dr Syid Ayyub Syid Mustafa Al-Qudri telah menjalankan penyelidikan yang terperinci dan telah mengambil inisiatif  utk membantu masyarakat dengan menghasilkan PhytaX utk membantu merawat masalah2 KENCING MANIS, darah tinggi, masalah jantung dan yang berkaitan dengan kandungan bahan semulajadi.

PhytaX ni secara umumnya bertindak:
1) Melindungi tubuh dari penyakit kronik
2) Merawat dan Menyihatkan tubuh dari penyakit kronik
3) Meremajakan kembali tubuh badan 

 

Keistimewaan PhytaX ni, ia amat berkesan bagi masalah2 spt dibawah:
1)Menstabilkan Kencing manis serta mencegah ia merebak
2)Menstabilkan dan menurunkan tekanan darah tinggi
3)Merendahkan Kolestrol dalam tubuh
4)Menstabilkan tahap gula dlm darah
5)Mencegah Salur darah yg tersumbat dan melindungi jantung
6)Mengatasi sakit sendi
7)Membantu memulihkan pesakit strok dan banyak lagi masalah lain

 

PHYTAX diformulasikan dengan gabungan kuasa nutrient & antioksidan semulajadi TERKUAT di dunia.

Phytax menggunakan proses teknologi nano bagi memberi penyerapan yang maksimum

Kandungan:

1.Durian Belanda – Anti Kanser & anti radang

2.Kulit Pain – Menyokong kesihatan sendi

3.Tomato – Menyokong kesihatan prostat

4. Teh Hijau – Membakar lemak & perlangsingan badan

5. Biji Anggur – Mengawal penyakit kemerosotan diri

6. AstaReal p2f– Awet muda & peremajaan

7. Delima – Mengawal diabetes

8. Roselle – Mengawal hipertensi

9. Blueberry – Menyokong kesihatan mata & penglihatan

10. Cranberry – Menyokong kesihatan saluran kencing

11. Acai Berry – Menyokong sistem imun

12. Manggis – Menyihatkan sistem kardiovaskular & paras kolesterol

 

 

Khasiat Phytax:

  • Melindungi & menyokong kesihatan jantung
  • Melancarkan peredaran darah
  • Mencegah penyumbatan salur darah
  • Merendahkan kolesterol
  • Mengawal berat badan
  • Mencegah & mengawal tekanan darah tinggi
  • Menstabilkan kencing manis & mencegah komplikasi
  • Mencegah & merawat ketumbuhan serta kanser
  • Meningkatkan sistem imun
  • Meningkatkan tenaga & kesegaran tubuh
  • Mengatasi radang & sakit sendi
  • Menguatkan tulang & cegah tulang rapuh
  • Melambatkan proses penuaan
  • Menggalakkan pemulihan dalaman
  • Mengatasi lelah & alahan
  • Mencegah migraine & strok
  • Memelihara kesihatan mata & otak
  • Mempercepat penyembuhan luka luaran & dalaman
  • Menyokong kesihatan sistem hormone & saraf
  • Menyihatkan hati & buah pinggang
  • Menguatkan paru-paru
  • Mengatasi penyakit kemerosotan diri

 

 

 

PRODUK AJAIB KE? BUKAN... TAPI RESULT TELAH TERBUKTI..

Untuk makluman anda, PhytaX ni bukanlah jus ajaib yg jika hari ni guna terus sembuh. Bukan begitu ya tuan-tuan dan puan-puan.

Seperti mana Diabetes tu bukan terus terbentuk sehari-dua dalam tubuh badan kita. Ia adalah dari tindakan terkumpul kita selama bertahun-tahun yang akhirnya memberikan kesan kepada kita. 

Oleh itu, untuk merawat diabetes ni, anda perlu merawatnya dari punca yakni dari perut dan ini bersesuaian dengan sabda nabi :

 

Oleh kerana itu, kami menyarankan agar pemulihan yang akan anda lakukan disertai dengan protokol rawatan, anda perlu melakukan perkara-perkara dan pantang larang yang kami syorkan.

 

Kaedah rawatan yang kami sarankan adalah dengan memulakan dengan merawat punca kencing manis dan seterusnya merawat sepenuhnya.  Untuk dapatkan hasil terbaik, anda perlu ikuti 100% saranan-saranan kami nanti dibawah. Jika agak berat bagi anda, cubalah dapatkan 70-80%. Ini pun dah dikira baik dan insyaAllah berkesan.

 

Perkara utama dalam tempoh pemulihan masalah diabetes yang kami praktiskan ini, anda disarankan agar  STOP dulu pengambilan gula putih termasuklah susu pekat manis dalam minuman seharian jika mampu, jika tak mampu sila HADkan.  

Jika anda tak sanggup nak tinggalkan gula putih dalam menu diet seharian anda, jangan harap anda nak sembuh dari sakit kencing manis anda tu. Tak akan berkesan ubat apa pun andaikata disebelah kanan ada usaha memulihkan tapi dalam masa yang sama disebelah kiri kita sedang SABOTAJ pemulihan yang sedang dilakukan.

Pesanan dan Nasihat dari Dr Syid Ayub Syid Mustafa Al-Qudri:

"Phytax bertindak mengawal kencing manis dan komplikasinya. Namun perlu juga dilihat faktor persekitaran yang turut mempengaruhi kadar gula dalam daráh.

Antaranya ialah :

  • Kawalan makanan. Harus juga jaga makanan spt nasi, pulut, buah, roti semua ini boleh memberi kenaikan paras gula. Saya sarankan pengambilan nasi praboiled dan makan sayuran hijau sebanyak mungkin ketika makan nasi. Buah hanya makan seulas dua jika berkeinginan. Elakkan minuman manis.
  • Elakkan stres dan tidur mencukupi.
  • Keadaan badan yang kurang sihat spt demam, cirit birit boleh meningkatkan gula dalam darah.
  • Kurang minum air kosong juga boleh meningkatkan kadar gula dalam darah.
  • Sesetengah jenis ubat spt ubat Prednisolone untuk sendi boleh meningkatkan gula dalam darah.

Perkara di atas harus diambil kira di samping cuba untuk mengekalkan berat badan yang optima bagi mengawal gula dalam darah. Senaman ringan setiap hari amat digalakkan.

Pengambilan Phytax harus betul iaitu 2x sehari sejurus sebelum sarapan pagi dan makan malam.

Jika mengalami sembelit dan kurang makan sayur, saya juga syorkan untuk mencuci usus bagi menghilangkan kerak yang melekat pada dinding usus yang boleh mempengaruhi penyerapan zat nutrisi dari Phytax.

Kadangkala Phytax juga perlu diberi masa untuk bertindak kerana kejadian penyakit itu telah mengambil masa mungkin 20-30 tahun untuk berlaku. Sudah tentu untuk mengawal penyakit ini akan mengambil masa sedikit. Oleh itu saya sarankan pengambilan Phytax selama 3 bulan secara istiqomah supaya memberi masa yang mencukupi utk tujuan pemulihan badan.

Pengambilan darah untuk check gula harus dilakukan diwaktu pagi sebelum mengambil sebarang suplemen atau makanan.

Akhir sekali, kita manusia berikhtiar. Berbanyak-banyaklah berdoa kerana hanya Allah Maha Penyembuh."

-----------------------------------------------------------------------

 

Kami share asas pengambilan PhytaX spt nasihatkan Dr Syid Ayub utk masalah kencing manis dan darah tinggi utk kes2 yg sebelum ini.. Dr Syid nasihatkan agar Jika dah ada ambil Ubat Hospital/Insulin agar diteruskan sambil ambil PhytaX 1-2 kali sehari (ikut tahap serius masalah).

Disamping itu, Phytax akan membantu utk bertindak memulihkan masalah kencing manis/Darah tinggi disamping kawalan ubatan hospital sedia ada.

Menurut kes2 lalu, Doktor tuan/puan sendiri akan nasihatkan pengurangan Ubat/dos setelah semak hasil ujian Darah kencing manis dan tekanan Darah nanti.

Kandungan Phytax ni dari segi saintifiknya tiada langsung faktor atau kandungannya yg boleh meningkatkan masalah kencing manis sedia ada.

Bagaimanapun, mungkin ada sebab lain atau tindakbalas yg tidak dijangka atau kesan pemulihan sementara yang telah Dr Syid Ayub telah huraikan diatas.

PhytaX juga perlu diberikan masa untuk bertindak dengan menyeluruh dan sebaiknya diamalkan secara istiqomah selama 3 bulan.

Kesannya pemulihannya mungkin berbeza antara setiap individu, ada yg sepantas beberapa hari dan ada yg menjangkau 3-4 minggu. Akan tetapi kami percaya hasilnya akan POSITIF  seperti mana orang2 sebelum ini. 

Apa kita perlu juga, adalah peranan Positif dari penerimaan diri kita serta Minda kita dan yakin InsyaAllah, Allah akan sembuhkan kita dengan asbab mengamalkan PhytaX yg boleh menyelamatkan buah pinggang kita dari terjejas dari unsur Dadah ubatan hospital.

 

Untuk kesan pemulihan maksima, kami sarankan agar anda berkorban dari kebiasaan anda dengan Tips-Tips dibawah.

1. Ubah menu harian anda.

Jika sebelum ini kita makan nasi penuh satu pinggan dan kurang sayur, kali ini cuba ubah kepada separuh (1/2) adalah sayur, 1/2 nasi dan 1/2 lagi lauk.  Dengan cara ini, anda akan kenyang disebabkan makan banyak sayur, bukannya nasi.  

Seperti  kita maklum, nasi mengandungi karbohidrat dan akan bertukar menjadi gula sebagai sumber tenaga. Jika diambil berlebihan dan tidak digunakan, ianya akan menyebabkan paras gula dalam badan pesakit diabetes menjadi tinggi serta kegemukan. Oleh itu, dengan menukar portion menu harian anda, paras gula akan semakin terkawal dan akan turun secaraberkala.

 

2. Amalkan Puasa Sunat setiap isnin dan khamis.

Hikmah berpuasa setiap isnin dan khamis adalah salah satu cara detoksifikasi dan cara memulihkan sistem imun badan manusia . Secara tak langsung  paras gula dalam badan juga akan turut menurun. 

 

3. Bersenam 2-3 kali seminggu.

 

Anda tak perlu jogging dan berlari untuk kekal sihat, cukup sekadar berjalan kaki pun dah OK sebagai senaman harian. 

 

4. Elakkan makanan berkarbohidrat proses seperti roti dan biskut.

 

Ini kerana kandungan bahan-bahan di dalam roti dan biskut mengandungi gluten dan ianya tidak elok untuk sistem percernaan manusia. Sesetengahnya juga mengandungi kandungan gula yang tinggi. Anda boleh ambil karbohidrat dari bahan semulajadi seperti ubi kentang & ubi kayu , ianya lebih sihat dan banyak manfaat.

 

5. Elakkan fast food dan juga junk food.

 

Junk food adalah makanan yang tak berkhasiat dan tak sepatutnya berada di dalam perut manusia. Tempat yang selayaknya bagi makanan sampah ini hanyalah di dalam perut tong sampah. Oleh itu, please, tolong jangan makan junk food dan bagi anak-anak makanan macam ni.

 

6. Elakkan minum air manis, jika perlu hadkan penggunaan gula atau guna pengganti gula.

OH YA.. SELAMAT KE PHYTAX NI?

PhytaX ni ada Pengesahan KKM, Halal ke?
Perkara2 tersebut memang amat kami diutamakan.

  • PhytaX ni diluluskan KKM dan diklasifikasi dibawah makanan interfasa supplement-ubat oleh Biro Farmaseutikal Kebangsaan.
  • Ada Sijil Halal Jakim
  • Dikilangkan oleh kilang berstatus GMP serta ada Sijil ISO 9001

Keberkesanannya?
Berapa lama perlu ambil sebaiknya?Bergantung kepada individu. Kesan seawal beberapa hari hingga 2 - 4 minggu
Disyorkan mengamalkan selama 3 bulan bagi mendapatkan kesan maksimum.

Ada kesan Sampingan ke?
Tiada sebarang kesan sampingan yang diketahui lebih-lebih lagi bahan kandungan Phytax adalah semulajadi.

Saya mudah allergik, Boleh ambil ke?
Amat disyorkan kerana Phytax boleh mengharmonikan  sistem imun manusia lantas memberi kelegaan kepada simptom alahan.

Siapa yang tak boleh ambil PhytaX?
1)Wanita di peringkat awal kehamilan. Selepas trimester pertama, ianya dibolehkan jika berkeperluan.
2)Kanak-kanak <18 tahun kecuali memerlukan

Boleh makan dengan ubatan lain ke?
Jarakkan selama 30 minit di antara pengambilan.

Cara Makan Camner?
1)    25 ml sekali sehari sejurus sebelum sarapan
2)    Bagi kes yang serius atau kronik, ambil 25ml 2 kali sehari (pagi dan malam)
3)    Simpan dalam peti sejuk selepas dibuka
4)    Sila minum air yang mencukupi


Kelebihan PhytaX ini adalah cara pengambilan yang mudah dan rasa yang sedap dan amat sesuai utk diminum. 

 

Anda akan tiba-tiba terkejut bila………..

Selepas ini bacaan gula dalam darah anda turun, jika anda tiba-tiba rasa bertenaga dan dapat merasai sesuatu yang telah lama anda hilang dari diri anda..

 

So, berapa anda sanggup laburkan untuk kesihatan anda???

RM1k? 

RM5k?

RM10k?

RM100k?

Yang sebenarnya tiada nilai yang mampu menandingi Nikmat Kesihatan Anda. Tak Ternilai harganya..

Andai kata anda sakit, maka hilanglah mata pencarian bagi menyara keluarga anda dimana ahli keluarga anda juga akan mengalami kesan yang dimana kita juga secara tak langsung telah menyusahkan anak-anak dan pasangan kita.

Mahukah anda menjadi beban kepada mereka dan orang lain?

Sanggupkah anda melihat pasangan dan anak-anak anda bersedih dan bersusah payah kerana kedegilan anda untuk mencuba formula yang terbukti berkesan ini?

Ini adalah merupakan pelaburan untuk kesihatan  & kebahagian anda serta keluarga anda.

Bertindaklah segera sebelum segalanya terlewat!

 

PROMOSI TERKINI SEHINGGA 31 Mei 2018 

PhytaX 500ml (utk 20 hari, 25ml x 1 kali sehari)

✅ 1 Botol RM200 utk 20 hari
2 Botol R̶M̶4̶0̶0̶ RM300 (Jimat RM100) utk 40 hari
✅ 3 Botol R̶M̶6̶0̶0̶ RM480 (Jimat RM120) utk 60 hari
✅ 4 Botol R̶M̶8̶0̶0̶ RM560 (Jimat RM240) utk 80 hari

 

UNTUK MENDAPATKAN LEBIH PENJIMATAN, SILA KLIK LINK INI  http://PhytaxDiscount.wasap.my   UNTUK MENDAPATKAN KOD EXTRA DISCOUNT.


Kos penghantaran secara Poslaju/kurier kami tanggung.

Khidmat COD juga disediakan bagi kawasan tertentu

*tertakluk kawasan liputan COD tertakluk dgn terma & syarat COD.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cara Pembelian 

Bank in info:
--------------

➡️Nama bank: MAYBANK
Acc name: SDA Wealth Sdn Bhd
Acc no: 5622-7261-7170

.

Boleh Scan QR Code dibawah untuk pembayaran melalui Maybank QR Pay.

Kalau online transfer masukkan email: payment@sdawealth.com

Lepas bank in sila *snap dan pm resit pembayaran*.

Berikan Detail:

1)Nama Penerima
2)Alamat Penerima
3)No Telefon Penerima
4)Detail akaun bank yang anda bank in - Tarikh bank in dan waktu bayaran

Kami menggunakan khidmat Poslaju / GDex / KTMD/ NinjaVan / EasyParcels

Jika Bukti Pembayaran dan Detail Penerima diberikan *before 2pm*, kami pos pada hari yg sama (hari bekerja)
S.O.P Poslaju biasanya 1 hari jer but depends on Poslaju access at ur area. 

Andaikata ada kelewatan poslaju, ia diluar kawalan kami.

Jika barang tak sampai dlm tempoh 3 hari, mohon anda hubungi kami atau terus contact poslaju 1300-300-300

Tracking no akan dikemaskini sehari selepas pos di FB page kami sehari selepas hantar ke Poslaju.

 

 

PHOTOS
back to top ⤴